Риба містить безліч антигенів, які мають виражену алергізуючу активність. Багато з алергенів риби термостабільні, в зв'язку з чим часті алергічні реакції як на сиру, так і на варену і смажену рибу. Нерідко алергія до риби поєднується з підвищеною чутливістю до раків, крабів, креветок і продуктів, приготованих з них. Більше за інших вивчений алерген, виділений з тріски. Він стійкий до нагрівання (термостабільний), до дії ферментів і міститься переважно в білому м'ясі риб.

У паровому дистиляті, що утворюється при варінні риби, був виявлений алерген, який отримав назву М-антигену. До нього чутливі 10% всіх хворих з алергією до рибних продуктів. При алергії до М-антигену алергічна реакція виникає не тільки при вживанні риби і рибних продуктів, але навіть при вдиханні парів, що виділяються при їх приготуванні.

Цей розділ сайту містить професійну спеціалізовану інформацію про препарати, властивості, способи застосування, протипоказання, призначену виключно для дипломованих медичних спеціалістів.

cтатті про алергію

Підпишіться на нові статті про алергію та її лікування!