Застосовується для виведення алергенів і гаптенів зі слизової оболонки носа

Спосіб застосування та дози
- Переконайтеся, що насадка приєднана. Тримаючи флакон під будь-яким кутом, акуратно та послідовно вставте сопло в кожну ніздрю.
- Для зрошення швидко натисніть на розпилювач, утримуючи 1-2 секунди, і трохи зачекайте, доки засіб не подіє, а потім прочистіть ніс, обережно видихаючи повітря через нього.
- Для промивання нахиліть голову в один бік, вставте сопло в ніздрю, натисніть і утримуйте, поки рідина не почне витікати з носа.
- Не відхиляйте голову назад – це може призвести до попадання розчину до горла і викличе дискомфорт. Однак це не заподіє шкоди Вашому здоров’ю.
- Завдяки хімічному складу та концентрації тривалість і кратність використання спрею назального з морською водою «Пшик» 2,1 % гіпертонічний не обмежені, виріб є безпечним при тривалому застосуванні, не викликає звикання.
- СПРЕЙ НАЗАЛЬНИЙ З МОРСЬКОЮ ВОДОЮ «ПШИК» 2,1 % ГІПЕРТОНІЧНИЙ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ для дорослих, дітей з 2-х років, вагітних та в період годування груддю.
- Для зрошення швидко натисніть на розпилювач, утримуючи 1-2 секунди, і трохи зачекайте, доки засіб не подіє, а потім прочистіть ніс, обережно видихаючи повітря через нього.
- Для промивання нахиліть голову в один бік, вставте сопло в ніздрю, натисніть і утримуйте, поки рідина не почне витікати з носа.
- Згідно призначення лікаря
Лікарські препарати з подібною фармакологічною дією
- Питання та відповіді
- Інформація для Фахівців
Чи можна попередити харчові алергічні реакції?
Неясно, чи можна попередити такі реакції в осіб з обтяженим сімейним анамнезом (при наявності атопії в обох батьків, важкого атопічного дерматиту та харчової алергії у братів і сестер), але доведено, що, дотримуючись певних обмежень в харчуванні, можна уповільнити розвиток алергічних захворювань і зменшити їх тяжкість.
А) вважають, що вагітним в останньому триместрі не слід вживати в їжу арахіс, фундук, креветки і рибу, а годуючим матерям - коров'яче молоко, арахіс, фундук, креветки і рибу.
Б) бажано грудне вигодовування протягом першого року життя.
В) для змішаного і штучного вигодовування кращі гіпоалергенні суміші на основі гідролізатів білка.
Г) густу їжу (прикорм) не дають до 6 місяців.
Д) коров'яче молоко і яйця не дають до 1 року.
Е) такі продукти, як арахіс, фундук, ракоподібні і рибу слід вводити в раціон після 2 років, а краще пізніше.
Чи треба при алергії до арахісу виключати з раціону всі бобові?
Ні. Алергія до інших бобовим у осіб, що мали алергічні реакції на арахіс, навіть важкі, зустрічаються рідко. Тільки у 5% хворих одночасно спостерігається клінічно виражена алергія різної тяжкості ще до 1 - 2 видам бобів. Однак особи з алергією до арахісу дуже часто дають позитивні шкірні проби або радіоаллергосорбентний тест з іншими бобовими, навіть якщо в якості продукту харчування вони переносяться добре.
Що таке синдром харчової алергії?
Синдромом харчової алергії називають свербіж, подразнення і легкий відсік слизової рота і губ як прояв алергічної реакції негайного типу на свіжі фрукти та овочі. З визначення ясно, що сам по собі він для життя не є небезпечним. Однак з нього може початися загальна алергічна реакція негайного типу.
Для синдрому харчової алергії характерно те, що його причиною бувають тільки свіжі, не піддані термічній обробці фрукти і овочі, так як синдром викликається термолабільними алергенами. Наприклад, хворий без шкоди для себе їсть суп з селерою, але не виносить селери в свіжому вигляді. Крім того, цей синдром виявляє тісний зв'язок зі специфічними пилковими алергенами. Встановлено, що алергени деяких фруктів і овочів і поширених видів пилку викликають перехресні реакції. При цьому визначення специфічних IgE in vitro і скарифікаційні шкірні проби з наявними у продажу алергенами овочів і фруктів дають негативні результати. Якщо ж скарифікаційну пробу виконати голкою, якою попередньо вкололи стиглий овоч чи фрукт, розвинеться негайна позитивна реакція. Таку скарифікаційну пробу називають «подвійний укол». Описано поліпшення у хворого з синдромом харчової алергії після десенсибілізації з приводу супутнього полінозу.

Цей розділ сайту містить професійну спеціалізовану інформацію про препарати, властивості, способи застосування, протипоказання, призначену виключно для дипломованих медичних спеціалістів.